Polityka prywatności

Prezentowana Polityka prywatności ukazuje zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Klientów redcoon Polska Sp z o.o.

Redcoon Polska Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie 02-222, Aleje Jerozolimskie 179, NIP 554-280-69-20, REGON 340484003, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Bydgoszczy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000312543, o kapitale zakładowym w wysokości 350 000,00 zł, jest Administratorem Danych Osobowych.

Redcoon Polska Sp z o.o. dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych Klientów, podczas korzystania z domeny www.redcoon.pl i dokonywania zakupów w ramach sklepu.

Sklep internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookie podczas samego korzystania z domeny.

Redcoon Polska zbiera za pośrednictwem domeny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na domenie, następujące dane osobowe:

1. nazwisko i imię

2. adres

3. adres poczty elektronicznej

4. numer telefonu

5. NIP - jeżeli Klientem jest firma

Podanie powyższych danych jest dobrowolne, jednak jest konieczne w celu dokonania rejestracji i zakupu w ramach naszej domeny. Powyższe dane są wykorzystywane w celu prawidłowej obsługi zamówienia. Sprzedawca wykorzystuje te dane w celu udzielania informacji o stanie realizacji zamówienia, obsługi reklamacji oraz innych celów ściśle powiązanych ze złożonym przez Klienta zamówieniem.

W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do takich podmiotów jak: firmy kurierskie, operatorów systemów płatności, firmy obsługujące reklamacje, naprawy gwarancyjne itp. W takich sytuacjach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.

Redcoon Polska Sp. z o.o., może zawrzeć umowy pisemne, na podstawie , których powierzy przetwarzanie danych osobowych innemu podmiotowi. Uprawnienie do zawierania takich umów powstaje na mocy z art. 31 Ustawy o ochronie danych osobowych. Zawarcie w/w umów nie wyłącza odpowiedzialności Administratora Danych, za przestrzeganie przepisów Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.). Administrator zapewnia, że powierzone mu dane są należycie chronione i powierzenie ich podmiotom zewnętrznym, nie zwalnia Administratora z odpowiedzialności za prawidłowe ich przetwarzanie przez te podmioty oraz zapewnienie braku dostępu do tych danych przez podmioty nieuprawnione.

Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli obligują do tego aktualne przepisy prawa.

W ramach domeny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od domeny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy zapoznać się. Sklep internetowy nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

 Newsletter

Aby otrzymywać newsletter redcoon należy podać przynajmniej swój adres e-mail. Wszystkie zebrane przez nas dane są przechowywane na specjalnie chronionym serwerze.

Jeśli chcesz już zrezygnować z otrzymywania newslettera, wystarczy kliknąć na odpowiedni link znajdujący się na jego końcu lub napisać na adres: newsletter@redcoon.pl

W celu zabezpieczenia danych pozostawianych przez naszych klientów używamy bezpiecznego systemu sprzedaży internetowej szyfrowanego za pomocą protokołu. Dzięki temu wszystkie przesyłane dane, jak nazwisko czy adres, nie mogą zostać przeczytane przez niepowołane osoby.

Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności prosimy o zachowanie poufności loginu i hasła do domeny i nie udostępniać ich osobom trzecim. W celu uniemożliwienia korzystania z państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z domeny

 Jak chronimy Twoje dane?

W celu zabezpieczenia danych pozostawianych przez naszych klientów używamy bezpiecznego systemu sprzedaży internetowej szyfrowanego za pomocą protokołu. Dzięki temu wszystkie przesyłane dane, jak nazwisko czy adres, nie mogą zostać przeczytane
przez niepowołane osoby.

 Pliki Cookie

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które firma redcoon wykorzystuje do identyfikacji użytkowników odwiedzających stronę internetową sklepu, a tym samym usprawnienia dokonywania zakupów. W ten sposób działa na przykład funkcja „Koszyka” i jego możliwość „zapamiętywania”. Pliki cookie są zapisywane przez przeglądarkę na twardym dysku tylko na czas danej sesji, zajmują niewielką ilość miejsca i nie wpływają negatywnie na pracę komputera. Pliki cookie nie zawierają informacji dotyczących danej osoby.

Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookie. Zapisane i tymczasowe pliki cookie można niezależnie
od siebie odrzucić lub zaakceptować, korzystając z ustawień bezpieczeństwa. Po dezaktywacji plików cookie niektóre elementy na stronie redcoon będą niedostępne, a pewne strony internetowe mogą być wyświetlane nieprawidłowo.

Bez wyraźnej zgody użytkownika firma redcoon nie łączy danych osobowych (imię, adres itd.) z danymi zapisanymi w używanych
przez siebie plikach cookie. Aby móc korzystać z funkcji koszyka, należy zaakceptować pliki cookie (tymczasowe/trwałe)!

 Aktywacja plików Cookie

Internet Explorer firmy Microsoft:

"Narzędzia" → "Opcje internetowe" → "Prywatność" → "Ustawienia/Zaawansowane ..." → "Pliki cookie/Zaakceptuj"

Opera:

"Narzędzia" → "Preferencje…" → "Zaawansowane" → "Ciasteczka/Akceptuj ciasteczka"

Mozilla Firefox:

"Narzędzia" → "Opcje…" → "Prywatność" → "Ciasteczka/Akceptuj ciasteczka"

Google Chrome:

"Ustawienia Google Chrome" (Symbol z kluczykiem) → "Opcje" → "Dla zaawansowanych" → "Prywatność" → "Ustawienia treści" →
"Pliki cookie" → "Zezwalaj na przechowywanie danych lokalnie (zalecane)"

Apple Safari:

"Preferencje" → "Ochrona" → "Akceptuj pliki cookie: zawsze"

newsletter

Opinie o nas

Trusted Shops

Bezpieczny sklep

Trusted Shops Ochrony Opineo Opineo Opineo

Social Media

Nasz Newsletter

Dowiedz się jako pierwszy o nowościach, promocjach i rabatach.

Sposoby płatności

MasterCard Visa

Santander Przelewy 24
  • Uprzejmie informujemy, że w związku ze zmianą siedziby spółki, został zmieniony regulamin zakupów sklepu internetowego. Czytaj więcej >>

    * wszystkie ceny z VAT, + koszty dostawy
    ** Cena detaliczna

    Szanowni Państwo,

    Prezes UOKiK zarzucił Spółce redcoon Polska Sp. z o.o. możliwość stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów, polegające na wprowadzaniu konsumentów w błąd odnośnie dostępności towarów w sklepie internetowym redcoon.pl poprzez:

    a) zamieszczenie na stronie internetowej www.redcoon.pl w zakładce Dostawa informacji o treści: „Ponad 400.000 produktów dostępnych od ręki!”;
    b) zamieszczenie na stronie internetowej www.redcoon.pl przy opisie produktu oznaczenia „w magazynie” sugerującego umiejscowienie produktów bezpośrednio w magazynie Spółki w Osielsku,

    W związku z czym, Spółka wyraziła gotowość współpracy z Prezesem UOKiK oraz przedstawiła wyjaśnienia i możliwe rozwiązania sytuacji. W konsekwencji czego, Prezes UOKiK w dniu 28 grudnia 2016 r., wydał decyzję zobowiązującą o numerze RGB – 9/2016.

    Tym samym, Spółka pragnie również poinformować, że do konsumentów, z którymi redcoon zawarł umowę w okresie od grudnia 2014 r. do dnia wydania decyzji zobowiązującej, zostanie przesłana wiadomość e-mail zawierająca szczegółową propozycję rozwiązania sprawy wraz z zasadami uzyskania kodu rabatowego.
Ukryj tę wiadomośćUwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz tutaj.